Beheerders beschikken binnen Climapulse Service rechtsboven over de optie Instellingen.

Bedrijfsgegevens

De tab Bedrijfsgegevens laat je toe te bepalen welke gegevens op documenten worden vermeld. Naast naam en adres kan je hier ook je logo toevoegen. Kies een afbeelding in hoge-resolutie voor de beste resultaten.

Onderaan kan je eventuele bedrijfscertificaten bekijken en beheren. Hier voeg je typisch je certificaat als koeltechnisch bedrijf toe. Je kan hierbij, optioneel, zelfs de afdruk van jullie certificaat toevoegen.

Configuratie

Bij Climapulse proberen we onze software zo te maken dat het meteen goed zit voor 99% van de gevallen. Hoe minder keuzes jij als gebruiker moet maken, hoe beter. Maar soms is er geen ontkomen aan en moet je zelf even een keuze maken.

Voor een toelichting van alle opties kan je best eens rustig een kijkje nemen bij de tab Configuratie. Enkele van die opties verdienen echter wat extra aandacht.

BCC e-mailadressen

Maak je gebruik van de functionaliteit om attesten en werkbonnen via Climapulse Service te versturen naar de klant, dan kan je hier bepalen welke e-mailadressen altijd een kopietje moeten krijgen. Zo heb je niet alleen een bevestiging dat alles verstuurd werd, je kan bij wijze van spreken meteen de factuur opmaken!

Markdown activeren

Je kan het gebruik van Markdown in- en uitschakelen via Instellingen > Configuratie in de sectie Opdrachten en handelingen.

Markdown zal enkel beschikbaar zijn in opdrachten die daarna worden aangemaakt. Om te vermijden dat de notities van oude opdrachten willekeurige opmaak krijgen worden die immers ingesteld op “normale tekst”.

Notitiesjablonen

Een belangrijke verantwoordelijkheid van installatiebedrijven is klanten erop wijzen wanneer er problemen zijn met hun installatie, zowel op technisch als wettelijk vlak. Dankzij de notitiesjablonen voor opdrachten kan je vaste teksten voorzien die technici vervolgens kunnen gebruiken wanneer dat nodig is. Zo wordt deze informatie ook een integraal deel van het logboek. Bestaande sjablonen kan je ook importeren of exporteren

Enkele voorbeelden:

• Maak een sjabloon dat de klant uitnodigt om een vervolgafspraak te maken met kantoor.
  • Wijs de klant erop dat de installatie niet voldoet aan de wettelijke eisen en dat die in orde moet gebracht worden.

E-mailsjablonen

Ook de e-mailberichten bij het versturen van de documenten van een opdracht ondersteunen sjablonen. Gebruik dit als een aanvulling van notitiesjablonen of pas gewoon het standaardsjabloon aan je wensen aan, bijvoorbeeld om altijd een link naar je voorwaarden te vermelden. Bestaande sjablonen kan je ook importeren of exporteren.

Standaard forecastinstelling

Zowel voor koel- als verwarmingsinstallaties kan je bepalen welke forecastinstellingen standaard moeten toegepast worden bij het toevoegen van een installatie. Doe je bijna uitsluitend aan montage, dan kan je best de forecasts standaard uitschakelen. Bij de registratie van de installatie kan je dit altijd aanpassen wanneer dat nodig is.

Opgelet: deze instelling is enkel van belang voor installaties die je daarna toevoegt. De instellingen van bestaande installaties worden niet gewijzigd.

Thema voor documenten

Hier kies je het thema dat je wil gebruiken voor je attesten en werkbonnen. Klik op de afbeeldingen om een voorbeeld te kunnen inkijken. Het thema zal toepast worden op alle documenten, behalve uiteraard de ondertekende versies.

Modules

Naast de configuratie beschik je over meer opties om Climapulse Service nog beter te laten renderen. Bij Modules vind je extra mogelijkheden terug. Alle informatie over specifieke modules is beschikbaar op verzoek.