Door je collega’s toegang te verlenen kunnen ook zij de nodige informatie raadplegen en hun steentje bijdragen.

Gebruikers

De sectie Gebruikers is toegankelijk voor zowel beheerders als managers, maar enkel beheerders kunnen wijzigingen doorvoeren en nieuwe gebruikers uitnodigen.

Nieuwe gebruiker

Om een collega toe te voegen aan het systeem:

• Druk op Gebruikers in het menu
  • Druk op Nieuw
  • Vul minstens de vereiste velden in:
    • Naam en voornaam
    • Functie
    • Taal
  • Druk op Opslaan

Functies en rollen

De functie van een gebruiker heeft twee doeleinden: bepalen waar deze gebruiker “gebruikt” kan worden en hun rol binnen de toepassing bepalen.Je kan meerdere functies combineren.

Duid je een gebruiker aan als technieker, dan zal die geselecteerd kunnen worden als de uitvoerder van een opdracht. Gebruikers zonder de functie technieker kunnen niet als dusdanig gebruikt worden.

Met enkel de functie technieker is de beschikbare informatie binnen Climapulse Service beperkt. Zo heeft een technieker geen toegang tot de export van gegevens, rapporten, forecasts, de inventaris, of tools voor het beheer zoals de instellingen en het gebruikersbeheer.

Ken je een gebruiker de functie manager toe dan beschikt die over toegang tot quasi alle functionaliteit, behalve de tools voor beheer.

Een gebruiker met de functie beheerder tenslotte beschikt over alle mogelijkheden.

Ben je zelf een accountbeheerder, dan beschik je ook over de optie om andere gebruikers binnen de account aan te duiden met de functie Accountbeheerder.

Toegang verlenen en intrekken

Het toevoegen van je collega aan het systeem vereist niet dat je hen ook toegang tot het systeem verleent.

Wil je een nieuwe of bestaande gebruiker wel toegang verlenen dan:

• Vink je Toegang tot Climapulse Service aan
  • Vul je het e-mailadres van de gebruiker in
  • Vul je een gebruikersnaam voor de gebruiker in
  • Selecteer je de correcte taal

Na het opslaan zal de gebruiker automatisch een uitnodiging ontvangen om van start te gaan, zoals toegelicht in het artikel “Je aanmelden”.

De link in de uitnodiging vervalt automatisch. Is je collega te laat om de uitnodiging te aanvaarden, dan kan je hen opnieuw uitnodigen:

• Zoek de gebruiker op via Gebruikers
  • Druk op
  • Selecteer de optie Uitnodigen
  • Bevestig dat je hen een nieuwe uitnodiging wil bezorgen

De toegang van een gebruiker intrekken is heel eenvoudig:

• Zoek de gebruiker op via Gebruikers
  • Kies voor de optie om de gebruiker te wijzigen
  • Vink Toegang tot Climapulse Service uit

Gebruikers verwijderen of deactiveren

Als accountbeheerder kan je overbodige gebruikers verwijderen of deactiveren. Over het algemeen is het de beste optie om te kiezen voor de deactivatie. Het verwijderen van bijvoorbeeld technici die opdrachten hebben uitgevoerd is immers onmogelijk.