Binnen Climapulse kan je gebruik maken van verschillende sjablonen. Er bestaan notitiesjablonen (tekst op de werkbon) en e-mailsjablonen (tekst bij het versturen van de documenten).

De sjablonen kunnen geconfigureerd worden via Instellingen > Configuratie > Opdrachten en handelingen. Hier heb je de mogelijkheid om nieuwe sjablonen te maken, of om bestaande sjablonen te wijzigen/verwijderen.

Om een sjabloon te importeren, maak je eerst een nieuw sjabloon aan.

Bovenaan zullen de opties vertoond worden om een sjabloon te importeren of te exporteren. Om te importeren, klik op Importeer. Kies vervolgens het gewenste bestand en het sjabloon zal worden ingeladen. Klik op Opslaan en het sjabloon wordt bewaard en is klaar voor gebruik.

Om een sjabloon te exporteren, open je het sjabloon en klik je op Exporteer. Bewaar het sjabloon op de gewenste locatie, en je bent klaar.