We gokken even dat je ooit al eens een bericht naar de verkeerde ontvanger hebt verstuurd. Misschien maakte dat toen niet uit, maar stel je even voor dat in dat bericht gevoelige gegevens zaten. Als je met een gerust gemoed gegevens wil delen met je collega’s in andere bedrijven, zelfs moeder-, dochter- of zusterbedrijven, dan is er een duidelijke vereiste: je moet 100% zeker zijn dat de organisatie aan de andere kant de gewenste organisatie is.

Binnen het delen van installaties wordt deze rol vervuld door verbindingen. Als beheerder kan je zelf een nieuwe verbinding maken of een verbinding van een andere account gaan authenticeren. Alle functionaliteit met betrekking tot verbindingen is enkel beschikbaar voor beheerders en vind je terug onder Instellingen > Modules.

Nieuwe verbinding maken

Zelf een nieuwe verbinding maken is eenvoudig. Druk op de voorziene knop en vul een naam en eventuele omschrijving in. We raden aan de naam van de andere organisatie in te vullen als naam van de verbinding. Zo weet jij wie er aan de andere kant zit, ook al veranderen ze hun naam van Concurrent NV naar JouwBesteCollega bv. De naam van de verbinding heb jij immers onder controle, de naam van hun account niet.

Na het aanmaken van de verbinding wordt er een token gegenereerd. Dit bezorg je op een veilige manier aan een beheerder van de betrokken account. Pas wanneer zij de verbinding authenticeren is de verbinding actief en kan je gegevens gaan beginnen uitwisselen.

Verbinding authenticeren

Wanneer je een token ontvangt van een andere organisatie ga je op een betrouwbare manier na dat het token ook werkelijk van hen afkomstig is, bijvoorbeeld via een telefonische bevestiging. Ben je gerustgesteld, dan druk je op de daarvoor voorziene knop in de module Installaties delen. Ook hier geef je de verbinding een duidelijke naam want dit is jouw houvast.

Zodra dit proces is afgerond worden de beheerders binnen zowel jouw account als de andere account op de hoogte gebracht. Je kan nu een share aanvragen om zo installatiegegevens ter beschikking te krijgen!