Binnen de module Verwarming heb je de mogelijkheid om verwarmingsinstallaties te registreren.

Best vul je zoveel mogelijk informatie in. Ook hier geldt: beter te veel dan te weinig informatie. De software werd ontworpen om technici zo vlot mogelijk hun werk te laten uitvoeren. Dat wil zeggen dat bepaalde velden wel essentieel zijn, maar niet verplicht. Het idee hiervoor is simpel: wat je hebt gedaan is vluchtige informatie die je snel dreigt te vergeten en dus snel moet kunnen registreren, maar de installatie zal er nadien (hopelijk) nog altijd staan.

Installaties waarvoor essentiële gegevens ontbreken kan je altijd gemakkelijk terugvinden via het rapport Onvolledige installaties, maar we raden aan om van het aanvullen of corrigeren van installatie-eigenschappen een gewoonte te maken die je uitvoert voordat je je werk als afgerond beschouwt.

Belangrijk om te weten: de software zal zelf geen enkele wijziging aanbrengen aan de installatie.

Forecast-instellingen

Standaard zal Climapulse Service op basis van de installatie-eigenschappen gaan bepalen wanneer een volgend onderhoud, audit of periodieke controle vereist is. Je kan hier echter gemakkelijk van afwijken indien de klant een striktere controle vereist of als je de installatie enkel oplevert en verder geen opvolging doet.

In zo’n geval kies je in het installatieformulier voor de optie Eigen termijn en voer je die eigen termijn.

Staan jullie helemaal niet in voor het nazicht, kies dan de optie Geen. Je zal de installatie niet terugvinden in de Forecasts.

Installatiefiche

Via de installatiefiche kan je de verschillende componenten van de installatie registreren. Da’s niet alleen nuttig, het zorgt er ook voor dat het opstellen van een instructiekaart een eitje wordt.

Schema

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen in de periodieke opvolging van een installatie, schotelt Climapulse je steevast een actieplan voor.

Hier zie je de stappen die gezet werden of nog gezet moeten worden (in het kader van periodieke controle/onderhoud/audit).