Met QR-tags maak je eenvoudig de stap van fysiek naar digitaal: plak een sticker op een onderdeel van de installatie en koppel de QR-code eraan. Bij je volgende bezoek haal je je smartphone of tablet erbij, scan je de code en kom je meteen bij de juiste installatiegegevens terecht.

Een installatie taggen

1. Maak de installatie detecteerbaar

• Zoek de installatie op in Climapulse Service.
  • Klik op de knop Meer opties, aangeduid door “…”.
  • Klik dan op QR-tag koppelen. Vanaf nu is de installatie detecteerbaar wanneer jij een QR-tag wilt koppelen.

2. Scan de QR-code

• Open op je smartphone of tablet je favoriete app om QR-codes te scannen.
  • Richt je camera op de QR-code. De app zal je een link tonen of zelfs meteen de link volgen.

3. Koppel de tag aan de installatie

• Volg de link
  • Kies, uit de lijst van alle detecteerbare installaties, de installatie waarop jij de tag zult kleven of hebt gekleefd.
  • Bevestig je keuze.

Simpel en snel raadplegen

De QR-code is nu gekoppeld aan de installatie. Scan je de tag? Dan krijg je meteen de installatiegegevens te zien. Gemakkelijk, handig en snel! Bovendien kunnen je klanten dezelfde QR-code gebruiken om de gegevens te raadplegen in het klantenportaal.

Preview installatie

Ben je niet aangemeld of beschik je niet over toegang tot de installatie, dan krijg je meteen de essentiële informatie over de installatie te zien, die niet moet onderdoen voor de instructiekaart voor koelinstallaties.

Indien je niet over toegang tot de installatie beschikt kan je langs deze weg de nodige stappen zetten om toegang aan te vragen. Beheerders van een Climapulse Service account kunnen hiermee meteen aan de slag; andere gebruikers kunnen hun beheerders vragen om het proces op te starten. Alle informatie omtrent dat proces is beschikbaar in de sectie Installaties delen.

Vraag en antwoord

Welke apps raden jullie aan om QR-codes te scannen?

Het aanbod aan apps om QR-codes te scannen is heel groot, maar je kan op je iPhone of iPad de standaard Camera-app van Apple gebruiken.

Heb je een Android-toestel? Zo niet, dan kies je het best voor deze QR Code reader.

Kan iedereen zo’n tag scannen?

Ja, maar enkel jouw team, en eventueel je klant, kunnen alle gegevens van de installatie raadplegen. Je moet je aanmelden voor je toegang hebt tot de details van een installatie.

Kan ik een installatie meerdere keren taggen?

Ja, het is mogelijk om meerdere tags te koppelen aan een installatie. Je hoeft dus niet de machinekamer in te duiken om gegevens te raadplegen.

Waar moet ik de tag plakken?

Op een goed zichtbare en gemakkelijk toegankelijke plaats. In de buurt van de instructiekaart bijvoorbeeld. Wil je gemakkelijk weten tot welke installatie een bepaalde binnen- of buitenunit behoort? Dan kleef je ook een tag op de unit.

De QR-codes van Climapulse bevatten voldoende redundantie om ze zelfs bij sterke schade vlot te kunnen scannen en de stickers zijn vervaardigd uit weerbestendig materiaal. Ze meten 4×4 cm.

Waar vind ik tags?

Tags kan je binnen Climapulse Service bestellen. Vervolgens zullen deze door ons zo snel als mogelijk verzonden worden. Meestal is dit de werkdag zelf nog of de werkdag nadien.