Om het klantenportaal beschikbaar te maken voor de klant dien je dit bij het aanmaken van de klant in te schakelen door het klantportaal aan te vinken en dit na het invoeren van de andere essentiële gegevens op te slaan.

Als een bestaande klant gebruik wil maken van het klantportaal selecteer je deze klant uit de lijst met klanten, vervolgens klik je op het potloodje rechtsbovenin het scherm en slaat deze wijziging op.

De authorisatiecode en link staan vervolgens onderin het scherm weergegeven onder het kopje gegevens delen. Deze informatie wordt niet rechtstreeks naar de klant verstuurd. Deze gegevens dien je zelf met de klant te delen.