Functionaliteit

De focus van de Climapulse app bestaat uit het mogelijk maken van een volledig digitale registratie van rookgasmetingen zodat deze gekoppeld kunnen worden aan de nodige attesten.

Ondersteunde toestellen

De app ondersteunt momenteel deze toestellen op iOS:

Of je Testo-toestel ondersteund wordt kan je het best nagaan met behulp van de Testo app.

Installatie-instructies

Installeer Climapulse op je iPhone of iPad via de App Store.

Gebruik

De app open je zoals eender welke andere app op je iPhone of iPad. Voordat je de app kan gebruiken moet je je wel eerst aanmelden. Gebruik hiervoor dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als je gebruikt voor het aanmelden bij Climapulse Service.

Agenda

De tab Agenda geeft je afspraken van vandaag en gisteren weer. Duid een afspraak aan om de details ervan te raadplegen.

Metingen

Bij Metingen zal je je meest recente metingen terugvinden. Duw op de Nieuw-knop om een nieuwe meting te starten.

Welke methodes beschikbaar zijn om metingen te registreren hangt af van je instellingen (zie onder).

Via QR-code

Na het registreren van een meting op je Eurolyzer-toestel kies je in het menu op het toestel voor de optie QR-code. Binnen de app opent een camera. Plaats die boven de QR-code op je meettoestel.

Zodra de QR-code wordt herkend worden de meetgegevens weergegeven en kan je die waar nodig aanvullen. Klik tot slot op Opslaan om de gegevens te bewaren en de camera opnieuw te openen. Je zal de meting later kunnen raadplegen en wijzigen via Metingen.

Via Testo Bluetooth

Een nieuwe meting registreren via je Testo-analyser verloopt via de testo Combustion app. Kies bij het toevoegen van een nieuwe meting hiervoor en je zal doorverwezen worden naar de Testo app. Hierin kan je de meetwaarden volgen. Wanneer je tevreden bent kies je voor het Delen van de meetwaarden (aangeduid door een pijl die naar boven wijst). Dit brengt je terug naar de Climapulse app, waarin je de meetwaarden meteen kan aanvullen.

Let op: Climapulse kan enkel de meetwaarden uit de Testo app interpreteren indien de taal van de Testo app ingesteld staat op Nederlands, Frans of Engels.

Met Testo 300

Om metingen te lezen van je testo 300 moet je twee stappen doorlopen:

• Configureer de mobiele hotspot op je testo 300.
    Raadpleeg de handleiding van je toestel voor instructies.
  • Configureer de hotspot in de Climapulse app.
    Via de tab Agenda kan je de Instellingen bekijken. Schakel testo 300 in en vul vervolgens de netwerknaam en wachtwoord van de hotspot in.

Bij het lezen van een meting van je testo 300 zal je smartphone of tablet een wifi-verbinding maken met het rookgastoestel en die verbinding vasthouden tot je die verbreekt. Verkies je dat de verbinding met het toestel automatisch wordt verbroken onmiddellijk na het lezen van de meting, dan kan je dat configureren bij de instellingen in de app.

Koppelen

Na het opslaan van een meting kan je meteen een nieuwe meting toevoegen. Ben je klaar, dan navigeer je terug naar de lijst van metingen. De nieuwe metingen zijn nog niet gekoppeld aan een brander, dus voordat deze doorgestuurd kunnen worden naar Climapulse Service druk je op Wijzigen, selecteer je de relevante metingen en druk je op Koppelen aan brander onderaan het scherm.

Als er afspraken in je agenda stonden zal je hier de installaties voor die afspraken terugvinden. Vind je de installatie niet terug, dan kan je die opzoeken. Selecteer daarna de gewenste installatie en koppel met de correcte brander.

Instellingen

Navigeer naar Agenda en druk bovenaan op het tandwiel om de instellingen te raadplegen. Je kan hierbij aangeven over welke meettoestellen je beschikt. Je kan hier ook afmelden.

Opgelet

Als je aanmeldt met een andere gebruikersaccount zullen de eerdere gegevens worden verwijderd. Zorg er daarom voor dat alle metingen eerst werden gesynchroniseerd.