Functionaliteit

De focus van de Climapulse app bestaat uit het mogelijk maken van een volledig digitale registratie van rookgasmetingen zodat deze gekoppeld kunnen worden aan de nodige attesten.

Ondersteunde toestellen

De app ondersteunt momenteel deze toestellen op iOS:

• Multilyzer STe, Multilyzer STx, Eurolyzer STx, Eurolyzer S1, Bluelyzer ST
    Via QR-codes.
  • Testo 300
  • Testo 330-2ll en meer
    Via de testo Combustion app.

Of je Testo-toestel ondersteund wordt kan je het best nagaan met behulp van de Testo app.

Installatie-instructies

Installeer Climapulse op je iPhone of iPad via de App Store.

Gebruik

De app open je zoals eender welke andere app op je iPhone of iPad. Voordat je de app kan gebruiken moet je je wel eerst aanmelden. Gebruik hiervoor dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als je gebruikt voor het aanmelden bij Climapulse Service.

Agenda

De tab Home geeft je afspraken van vandaag en gisteren weer. Duid een afspraak aan om de details ervan te raadplegen.

Metingen

Bij Metingen zal je je meest recente metingen terugvinden. Duw op de Nieuw-knop om een nieuwe meting te starten.

Welke methodes beschikbaar zijn om metingen te registreren hangt af van je instellingen (zie onder).

Via QR-code

Na het registreren van een meting op je Eurolyzer/Multilyzer/Bluelyzer-toestel kies je in het menu op het toestel voor de optie QR-code. Binnen de app opent een camera. Plaats die boven de QR-code op je meettoestel.

Zodra de QR-code wordt herkend worden de meetgegevens weergegeven en kan je die waar nodig aanvullen. Klik tot slot op Opslaan om de gegevens te bewaren en de camera opnieuw te openen. Je zal de meting later kunnen raadplegen en wijzigen via Metingen.

📽️ Bekijk een instructievideo voor een eenvoudige realisatie.

Scannen via direct bluetooth

Vanaf nu is het mogelijk om direct via Bluetooth te verbinden met de Climapulse Companion app. Deze recente integratie maakt het makkelijker dan ooit om meetinstrumenten zoals de Testo en Eurolyzer naadloos te koppelen aan onze app.

Dit betekent een snellere en efficiëntere manier van werken voor al onze gebruikers.

Volg de onderstaande stappen om optimaal gebruik te maken van deze nieuwe functie:

1. Activeer meetinstrument in Companion:
    • Ga naar de instellingen van je Climapulse Companion app.
    • Zoek naar de optie ‘Testo300 – bluetooth’ en activeer deze.
  2. Activeer bluetooth op meetinstrument:
    • Schakel de bluetooth functie in op je Testo 300 meettoestel.
  3. Koppelen via de App:
    • Open de Climapulse Companion app.
    • Tik op ‘nieuw’ om een nieuwe connectie te starten.
    • Kies ‘Testo 300 – bluetooth’ als je meetbron.
  4. Scan Je Metingen:
    • Richt je toestel op de Testo 300
    • Scan je metingen om met de Climapulse Companion app.

Let op: Climapulse kan enkel de meetwaarden uit de Testo app interpreteren indien de taal van de Testo app ingesteld staat op Nederlands, Frans of Engels.

Via wifi-direct

Wanneer je de app voor de eerste opent, zal de app vragen om toegang tot de locatiegegevens te krijgen. Het is belangrijk dat je dit accepteert, anders kan er geen connectie gemaakt worden.

Om metingen te lezen van je Testo 300 moet je twee stappen doorlopen:

• Configureer de mobiele hotspot op je Testo 300.
    Raadpleeg de handleiding van je toestel voor instructies.
  • Configureer de hotspot in de Climapulse app.
    Via de tab Agenda kan je de Instellingen bekijken. Schakel Testo 300 in en vul vervolgens de netwerknaam en wachtwoord van de hotspot in.
    Opgelet: zorg ervoor dat je locatie van je toestel aan staat.

Bij het lezen van een meting van je Testo 300 zal je smartphone of tablet een wifi-verbinding maken met het rookgastoestel en die verbinding vasthouden tot je die verbreekt. Verkies je dat de verbinding met het toestel automatisch wordt verbroken onmiddellijk na het lezen van de meting, dan kan je dat configureren bij de instellingen in de app.

Koppelen

Na het opslaan van een meting kan je meteen een nieuwe meting toevoegen. Ben je klaar, dan navigeer je terug naar de lijst van metingen. De nieuwe metingen zijn nog niet gekoppeld aan een brander, dus voordat deze doorgestuurd kunnen worden naar Climapulse Service druk je op Wijzigen, selecteer je de relevante metingen en druk je op Koppelen aan brander onderaan het scherm.

Als er afspraken in je agenda stonden zal je hier de installaties voor die afspraken terugvinden. Vind je de installatie niet terug, dan kan je die opzoeken. Selecteer daarna de gewenste installatie en koppel met de correcte brander.

Instellingen

Navigeer naar instellingen en om de instellingen te raadplegen. Je kan hierbij aangeven over welke meettoestellen je beschikt. Je kan hier ook afmelden.

Opgelet

Als je aanmeldt met een andere gebruikersaccount zullen de eerdere gegevens worden verwijderd. Zorg er daarom voor dat alle metingen eerst werden gesynchroniseerd.