Wijzigingen aan de inhoud van een cylinder of fles worden geregistreerd op twee mogelijke manieren:

• Via handelingen
  • Via transfers

Ga nooit zelf de inhoud van een fles wijzigen! De inhoud van de fles die je kan wijzigen is de inhoud van de fles op het moment dat die in je bezit kwam.

Handelingen

Het bijvullen van een installatie registreer je als volgt:

• Maak indien nodig een nieuwe opdracht voor de installatie
  • Druk op Handeling toevoegen
  • Kies voor Koelmiddel toevoegen
  • Selecteer de flessen die je gebruikt hebt en geef aan hoeveel koelmiddel je gebruikt hebt van elk
  • Vul de andere vereiste informatie aan
  • Druk op Opslaan

Het terugwinnen verloopt gelijkaardig. Kies hierbij voor het type handeling Koelmiddel aftappen.

Transfers

Het overpompen van koelmiddel van de ene cylinder naar de andere registreer je bij de fles waaruit het koelmiddel wordt overgepompt.

• Zoek de fles op
  • Kies voor de optie Nieuwe transfer
  • Registreer wat, hoeveel en wanneer je deze mutatie hebt doorgevoerd
  • Druk op Opslaan

Overzicht transacties

Wil je weten wat er met het koelmiddel in je fles is gebeurd? Simpel! Zoek de fles op en onderaan vind je een overzicht met alle momenten waarop de fles werd ingezet om een installatie bij te vullen, koelmiddel terug te winnen of er koelmiddel werd overgezet van de ene naar de andere via een transfer.

Voor een globaal overzicht kan je de rapporten raadplegen.