Als je je wachtwoord vergeten bent kan je dat dit eenvoudig opnieuw instellen.

1. Surf naar https://service.climapulse.com
    Je zal het aanmeldformulier te zien krijgen.
  2. Klik op de link Wachtwoord vergeten? onder de knop Aanmelden.
  3. Voer je gebruikersnaam en e-mailadres in.
    Zorg dat je het e-mailadres invult dat werd gekoppeld aan de gebruikersnaam. Een onbekend e-mailadres invullen zal niet werken.

Na het versturen van het formulier zal je binnen enkele minuten een bericht ontvangen1 van Climapulse met daarin een link.

Klik de link (of kopieer en plak de link in je browser) en je zal een nieuw wachtwoord kunnen instellen. Dat wachtwoord moet aan enkele vereisten voldoen:

• Het mag geen vaak voorkomend wachtwoord zijn. Bijvoorbeeld “password123”.
  • Het mag niet te veel gelijkenissen hebben met je naam, gebruikersnaam, e-mailadres of “Climapulse”.
  • Het mag niet enkel uit cijfers bestaan.
  • Het moet minstens 8 karakters lang en maximaal 200 karakters lang zijn.

Dat zijn heel wat regels. Lees verder om te ontdekken hoe je het best kan omgaan met je wachtwoorden en ze eenvoudig kan genereren.

Opgelet

De link is slechts een beperkt aantal uren geldig. Daarna zal je een nieuwe reset moeten aanvragen.

Vergeet je wachtwoord nooit meer

Er zijn twee belangrijke problemen met wachtwoorden.

1. Wachtwoorden worden vaak vergeten.
  2. Net daarom worden wachtwoorden vaak hergebruikt op tientallen of honderden sites, mailboxen en applicaties. Mocht je wachtwoord ooit in de verkeerde handen vallen, dan ben je gezien. Wie je wachtwoord kent heeft toegang tot al je accounts.

Kies daarom voor een password manager. Zo’n software houdt al je wachtwoorden versleuteld bij en kan je zelfs bijstaan in het invoeren en genereren van wachtwoorden. Je kan er ook andere gegevens in bijhouden zoals je pin- en puk-codes (of heb je ook nog ergens een stukje papier liggen) of de gegevens van je kredietkaart.

Hier zijn enkele mogelijke opties met software die werkt op je smartphone, tablet en Windows-, Mac- en vaak zelfs Linux-computer:

• 1Password
  • LastPass
  • KeePass
    (je bestanden kan je uitwisselen via bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive of een andere cloud drive)

Toch vastberaden om geen wachtwoorden bij te houden? Maak dan gebruik van een wachtwoord-zin. Bijvoorbeeld door een aantal, kleur, dierensoort en  willekeurige woorden te combineren.

1. Heb je geen bericht ontvangen? Neem dan onze tips door.