Moeten we installatiegegevens delen?

We raden aan om, waar nodig en nuttig, installatiegegevens te delen met andere partijen. Jullie en jullie klanten beschikken dan over een enkel, digitaal en ononderbroken logboek.

De initiële reactie van leveranciers is vaak dat dit een voordeel vormt voor de andere partij; jullie hebben tijd en moeite gestopt in het digitaliseren van installatiegegevens en de andere partij kan daar met een simpele druk op de knop mee aan de slag. Maar onthoud dat dit ook zal gelden in de andere richting.

Waarom kan ik geen installatie doorsturen naar een andere partij zonder aanvraag?

De beschikbare functionaliteit is het resultaat van jarenlange voorbereiding en maanden werk. Om het delen van installaties te kunnen aanbieden werd het hele onderliggende platform aangepakt. Daarnaast moest de werking voldoen aan 3 criteria:

• Eenvoudig
    In ieder geval zo eenvoudig mogelijk, rekeninghoudend met de volgende factoren.
  • Specifiek
    Soms deel je een volledige klant, in andere gevallen ga je met chirurgische precisie te werk.
  • Veilig
    Je moet 100% zeker zijn dat je jouw gegevens deelt met de verwachte organisatie.

Dat resulteerde in de huidige functionaliteit. We verwachten in de toekomst uitbreidingen te voorzien die bijvoorbeeld niet langer vereisen dat je eerst een aanvraag moet ontvangen voordat je installaties kan delen met een onderaannemer.

Worden nieuwe installaties automatisch gedeeld?

Nee. Als een installatie gedeeld moet worden moet dat expliciet gebeuren. Het kan niet anders: ook al kan je ervoor zorgen dat klant- en/of locatiegegevens ter beschikking worden gesteld, dit is enkel een kopie van die gegevens gemaakt op het moment dat je ze deelt. Er is geen verdere link tussen die kopie en de originele klant of locatie. Enkel de installaties zijn gelinkt.

Waarom moet onze account gelijkgeschakeld worden?

De functionaliteit voor het delen en archiveren van installaties is enkel beschikbaar op de meest recente account types. Om er gebruik van te kunnen maken moet je account dus omgeschakeld worden naar een equivalent account type. Omdat Climapulse de prijzen voor oude abonnementen nooit heeft verhoogd is hier mogelijk een meerkost aan verbonden.