Intrekken

Het intrekken van de toegang tot gedeelde gegevens is afhankelijk van het gekozen type toegang en de verlopen tijd.

Toegang als exploitant of installatiebeheerder

De toegang intrekken van een exploitant of installatiebeheerder kan enkel binnen de 72 uur nadat de andere partij de gegevens heeft overgenomen. Indien men deze gegevens al gedeeld heeft met andere accounts zal ook die toegang ingetrokken worden.

Toegang als onderaannemer of geleend

Heb je de gegevens gedeeld met als type toegang “Onderaannemer” of “Geleend” dan kan je die toegang op eender welk moment intrekken. Ook de toegang verleend door onderaannemers aan andere partijen zal hiermee ingetrokken worden.

Praktisch

Vereist: rol Beheerder

Om de toegang tot een individuele installatie in te trekken ga je als volgt te werk:

• Zoek de installatie op en raadpleeg de detailgegevens
  • Onderaan de detailgegevens vind je in het blok toegang een overzicht met elke account die je toegang hebt verleend tot de installatie.
  • Klik het gewenste item open en druk op de knop Toegang intrekken.

Wil je de toegang intrekken tot alle gegevens in een share, dan kan je via de module Installaties delen onder Instellingen de share opzoeken bij de betreffende verbinding. Druk op Intrekken… om het proces te starten.

De toegang tot een share intrekken kan ook nadat de limiet van 72 uur is verlopen, maar zorgt er enkel voor dat alle nog niet overgenomen gegevens geblokkeerd worden en dat de toegang tot installaties die voldoen aan de bovenstaande regels ingetrokken wordt. Installaties die al langer dan 72 uur geleden overgenomen werden blijven toegankelijk voor de andere partij.

Wat als je toegang wordt ingetrokken?

Indien je de gegevens die met je gedeeld werden nog niet had verwerkt zal je dat niet meer kunnen doen. Werden de gegevens wel al verwerkt, dan blijven eventuele klant-, locatie- of gebouwgegevens die mee werden overgenomen onaangeroerd, maar verlies je wel de toegang tot de installatie.

Wat houdt dit in?

• De installatie wordt gearchiveerd en kan enkel gedearchiveerd worden door opnieuw toegang te verkrijgen.
  • Je kan geen wijzigingen meer doorvoeren aan de installatie of gerelateerde opdrachten, handelingen en metingen.
  • Je blijft inzage houden in de installatie en de gerelateerde informatie die beschikbaar was op het moment dat de toegang werd ingetrokken. Latere wijzigingen en werkzaamheden krijg je niet te zien.